"Macierzynstwo - Rodzina" - odsłonięcie pomnika w Pile (26.05.2019)

26052019pilaW Dniu Matki, w Pile z inicjatywy Stowarzyszenia EFFATA, NSZZ „Solidarność” Oddział Piła i Organizacji Zakładowej NSZZ „Solidarność” w Szpitalu Powiatowym w Pile odsłonięto pomnik autorstwa rzeźbiarza Marka Brose – Kwasigrocha „Macierzyństwo - Rodzina”.

Od roku trwały prace i starania o przygotowanie miejsca, planów technicznych i zezwoleń. Odsłonięty w dniu 26 maja Pomnik stanął przed wejściem do Szpitala Powiatowego w Pile. Pomnik, dzieło o dużych walorach artystycznych, jest darem autora dla naszej społeczności., a wraz z otoczeniem będzie miejscem skupienia, refleksji rodziców, pacjentów i odwiedzających pilski szpital. Oddaliśmy szacunek wszystkim Matkom, ich Miłości i Macierzyństwu. Dziękujemy Panu Markowi za przekazanie swojej bardzo osobistej pracy, dziękujemy Darczyńcom dzięki, którym Pomnik stoi przed pilskim szpitalem.

pomnik pila1

pomnik pila2