Filtr
  • Pierwsze posiedzenie Zarządu Regionu w kadencji 2018-2022

03072018ZRPierwsze posiedzenie nowego Zarządu Regionu Wielkopolska NSZZ ,,Solidarność’’ odbyło się 2 lipca br. w siedzibie wielkopolskiej ,,Solidarności’’. Wszyscy członkowie tego gremium złożyli uroczystą przysięgę, deklarując sumienne wypełnianie obowiązków dla dobra naszej organizacji i Polski. Zgodnie z §111 ust.1 Ordynacji Wyborczej NSZZ "Solidarność" Zarząd Regionu wybrał spośród siebie 12 członków Prezydium, a przewodził im będzie Jarosław Lange.

• Drugi dzień obrad WZD

28062018WZDW dniach 26 i 27 czerwca 2018 r. w auli Politechniki Poznańskiej odbywały się obrady XIX Walnego Zebrania Delegatów Regonu Wielkopolska NSZZ „Solidarność”, podczas których podsumowano prace Zarządu Regionu w mijającej kadencji oraz wybrano władze regionu na kadencję 2018-2022.

• Jarosław Lange na czele wielkopolskiej „Solidarności”

27062018wzdW dniach 26 i 27 czerwca 2018 r. w auli Politechniki Poznańskiej odbywają się obrady XIX Walnego Zebrania Delegatów Regonu Wielkopolska NSZZ „Solidarność”. Poprzedziła je Msza św. w kościele p.w. św. Rocha, której przewodniczył kapelan wielkopolskiej „Solidarności” ks. kan. Tadeusz Magas.

• Jesteśmy związkiem dialogu

25062018JLRozmowa z Jarosławem Lange, Przewodniczącym Zarządu Regionu Wielkopolska NSZZ ,,Solidarność”

Kończy się kolejna kadencja Zarządu Regionu. Mamy rynek pracownika, w marcu nie odnotowano żadnego strajku na poziomie kraju. W analogicznym okresie 2017 r. było ponad 30 zarejestrowanych akcji protestacyjnych. Są powody do zadowolenia?

• Ostatnie posiedzenie w mijającej kadencji

12062018ZR11 czerwca 2018 r. ostatnie w tej kadencji posiedzenie Zarządu Regionu Wielkopolska oraz Regionalnej Komisji Rewizyjnej odbyło się w Zamku w Rydzynie. Gościem związkowców był Kornel Malcherek burmistrz Miasta i Gminy Rydzyna.

• Warta przy grobie bł. Ks. Jerzego Popiełuszki

11062018gaz systemW dniach 09-10 czerwca 2018 r. Organizacja Zakładowa NSZZ „Solidarność” w Spółce Operator Gazociągów Przesyłowych Gaz-System S.A., reprezentowana przez naszych przedstawicieli, uczestniczyła w warcie którą patronowała Krajowa Sekcja Górnictwa Naftowego i Gazownictwa przy grobie bł. Ks. Jerzego Popiełuszki – patrona „Solidarności”.

• 62 rocznica Poznańskiego Czerwca 1956 r.

08062018czerwiecO szczególnym znaczeniu tego wydarzenia dla mieszkańców naszego miasta i regionu świadczy bogaty program obchodów rocznicowych przygotowany przez Komitet Organizacyjny Obchodów Rocznic Powstania Poznańskiego Czerwca ’56, w którym wielkopolską „Solidarność” reprezentuje Marek Wiza. Znalazły się w nim wystawy, koncerty, pokazy filmów, spektakle, imprezy sportowe i rekreacyjne, a także specjalne inicjatywy skierowane do uczniów poznańskich i wielkopolskich szkół.

• Substancje niebezpieczne pod kontrolą

08062018konferencjaSubstancje niebezpieczne pod kontrolą to europejska kampania informacyjna na lata 2018 – 2019 prowadzona przez Europejską Agencję Bezpieczeństwa i Zdrowia w Pracy (EU-OSHA) w ramach cyklu dwuletnich kampanii informacyjnych pod nazwą „Zdrowie i bezpieczeństwo pracy”, wpieranych przez instytucje Unii Europejskiej, centrale związków zawodowych i innych partnerów społecznych.

• Konkurs "Najaktywniejszy społeczny inspektor pracy"

sip konkursOkręgowy Inspektorat Pracy w Poznaniu i Zarząd Regionu Wielkopolska NSZZ „Solidarność” jako partner społeczny Wielkopolskiej Strategii Ograniczania Zagrożeń Zawodowych zapraszają do udziału w konkursie o tytuł: "Najaktywniejszy społeczny inspektor pracy".

• Mediacje w stosunkach pracy

05062018MediacjeWydział Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wielkopolska Izba Przemysłowo-Handlowa oraz Region Wielkopolska NSZZ „Solidarność”, Okręgowa Izba Radców Prawnych oraz Okręgowa Rada Adwokacka w Poznaniu