7. PKO Półmaraton Solidarności w Lublinie (11.06.2019)

11062019polmaraton1 czerwca 2019r. biegacze NSZZ Solidarność Region Wielkopolska, w składzie Grzegorz Jezierski, Krzysztof Aleksandrowicz, Adrian Łukasik i Adam Miczyński, reprezentowali nasz Region podczas 7. PKO Półmaraton Solidarności w Lublinie. Największe nadzieje na sukces sportowy pokładane były w Grzegorzu, który wrócił do biegania po kilkumiesięcznej przerwie spowodowanej kontuzją. Obecna forma Grzegorza pozwoliła na zajęcie 2. miejsca w kategorii wiekowej oraz na uplasowanie się tuż za podium w kategorii Członków Solidarności – gratulacje!

Pozostali nasi biegacze również dzielnie walczyli z wymagającą trasą i palącym słońcem, kończąc bieg w pogodnych nastrojach, plasując się na miejscach 131. – Adam, 199. – Krzysztof 200. – Adrian. Bieg ukończyło 707 biegaczy.

polmaraton1

polmaraton2