Prośba o pomoc (18.06.2019)

17062019pomocKoleżanki i Koledzy,

zwracam się do Was z prośbą o pomoc finansową dla Bartosza Urbańskiego, członka naszej Organizacji.

Bartosz jest strażakiem w Szkole Aspirantów PSP w Poznaniu.

Od wielu lat rodzina Bartosza zmaga się z poważnymi schorzeniami młodszej córki Zosi, która od urodzenia cierpi na mózgowe porażenie dziecięce, porusza się przy pomocy chodzika, a większe odległości pokonuje na wózku aktywnym. Kolejnym problemem jest głęboki niedosłuch obustronny. Zosia wymaga stałej opieki wielu specjalistów. Jest rehabilitowana 5-6 razy w tygodniu.

W listopadzie 2018 r. zdiagnozowano u żony Bartosza, Ani, która od kilku lat nie pracuje i samodzielnie zajmuje się Zosią, nowotwór złośliwy. Na dzień dzisiejszy Ania jest po 16 chemioterapiach i przygotowuje się do operacji, która ma być przeprowadzona 25 czerwca.

W związku z tym, że Bartosz jest jedynym żywicielem czteroosobowej rodziny, na chwilę obecną potrzeby finansowe przekraczają budżet domowy.

Nasza solidarność z nimi, otwarte serce i chęć udzielenia wsparcia będzie dla nich ogromną pomocą, zwiększy nadzieję na powrót Ani do zdrowia oraz ułatwi usprawnianie Zosi, aby mogła w przyszłości być samodzielna.

Mam nadzieję, że wspólnie będziemy mogli pomóc Bartoszowi w przetrwaniu tego trudnego okresu w życiu.

Dobrowolne wpłaty z dopiskiem w tytule przelewu:
OM 00981 – pomoc dla Bartosza
prosimy przelewać na konto

Region Wielkopolska NSZZ „Solidarność”

ul. Metalowa 7

60-118 Poznań